Stages wiskunde / leren studeren / assertiviteit

1. Wiskundeweek + leertips (doelgroep: leerlingen 6e leerjaar)

De overstap van het zesde leerjaar naar het eerste jaar secundair onderwijs is een grote stap voor Uw zoon/dochter. Een belangrijke stap…Een sprong in het onbekende: nieuwe vakken, andere aanpak, examens,…

Wij kunnen Uw zoon/dochter echter helpen om deze overgang gemakkelijker te laten verlopen. Daarom richten wij speciaal een week in, gericht op wiskunde en leren studeren. Wij bieden professionele begeleiding door leerkrachten die de valkuilen van een eerste jaar humaniora heel goed kennen.

Op een speelse manier maakt Uw zoon/dochter kennis met het verhaal van x en y, de negatieve getallen,…

 

2. Wiskundeweek (doelgroep: leerlingen 1e graad secundair ASO/TSO)

De leerstof wiskunde van de eerste graad secundair onderwijs is niet gemakkelijk. De rekenregels voor machten, de veeltermen,…Uw zoon/dochter vindt het allemaal nogal verwarrend en vraagt zich ongetwijfeld af waarvoor al die rare combinaties met x,y³,z² allemaal dienen.

Deze inhouden zijn echter heel belangrijk voor het verdere verloop van hun wiskundige carrière want ze hebben ze nodig tot en met het zesde jaar (en misschien nog langer). Sommigen haken echter af omdat het allemaal een beetje te veel of te onduidelijk wordt.

Wij kunnen Uw zoon/dochter hierbij helpen. Een praktische aanpak die hen probeert uit te leggen waarvoor alles dient maakt de wiskunde toegankelijker en beter te begrijpen.

In de wiskundeweek wordt wiskunde anders bekeken en leren ze hoe ze minder fouten kunnen maken bij hun oefeningen.

Hoe wiskunde toch boeiend kan zijn….

 

3. Wiskundeweek voor leerlingen die sterk zijn in wiskunde… (doelgroep: 2de graad ASO/TSO die een keuze moeten maken tussen een wiskundige of een niet-wiskundige richting)

Het is een moeilijke keuze…Kies je voor een wiskundige richting of heb je schrik dat het op het einde van de rit allemaal te zwaar blijkt te zijn?

Met het oog op hoger onderwijs is het echter een heel belangrijke keuze. Wiskunde is in de meeste wetenschappelijke richtingen heel voelbaar aanwezig.

Een nadeel is dat de keuze voor een wiskundige of een minder wiskundige richting moet gemaakt worden op een leeftijd waar men in de meeste gevallen hoegenaamd nog geen zicht heeft welke richting men uit wil na het secundair onderwijs…

Tijdens onze wiskundeweek proberen wij op een aangename manier een overzicht te maken van de leerstof die men in een 5e jaar en 6e jaar mag verwachten en wat de struikelblokken zijn.

Na deze week wordt de keuze tussen een wiskundige en een niet-wiskundige richting misschien wat gemakkelijker...